Traumeforløsende LysTerapi

 

Lys har alle dage haft betydning for vores liv.

Uden lys, er der ikke noget, der kan leve. Lys har ført til nye energikilder, livreddende behandlinger og mange andre spændende opdagelser - herunder traumeforløsning🌞

 

Om kurset 

Traumeforløsende Lysterapi er en kombination af flere teknikker - lys- & farveterapi med aspekter fra auriculoterapi/øreakupunktur, åndedrætsterapi og TFT/EFT. Det lyder måske kompliceret, men det er faktisk enkle teknikker at lære og bruge.

 

Hvem har glæde af at give og modtage disse behandlinger  

Jeg har brugt teknikkerne i mange år i min psykoterapeutiske praksis, i mit arbejde i psykiatrien, på familie og venner.

Jeg har behandlet mange forskellige problemer/traumer fra voldsomme traumer, fobier, psykiske ubehag i konkrete situationer, eksamensangst, stressede situationer/tilstande, søvnproblemer - og mennesker, som har svært ved samtaleterapi, som fx små børn eller hvor det er for uoverskueligt eller angstprovokerende at tale om ubehaget.

Så dette kursus henvender sig til alle behandlere med fokus på traumeforløsende behandlinger. Du kan fx være psykoterapeut, psykolog, akupunktør, massør eller zoneterapeut. Eller du kan have en sundhedsfaglig baggrund som f.eks. socialpædagog, sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder, læge, o.l.

Og det er også relevant, hvis du “kun” ønsker at kunne hjælpe dine nærmeste.

 

Behandling, der kan foregå med eller uden ord  

For nogle mennesker, kan det at skulle sætte ord på et fysisk eller psykisk ubehag virkelig være svært. For nogle kan det opleves grænseoverskridende, uoverskueligt, for pinligt eller bare helt umuligt at skulle fortælle om ubehaget. Andre har sproglige udfordringer. Med denne teknik er det ikke nødvendigt at dele den information med behandleren, for at behandlingen har sin effekt. Ofte oplever jeg, at klienten efter behandlingen og ubehaget er bragt til ro, ikke længere har svært ved at italesætte det, der gav ubehaget - men det er der ikke nogen forventning eller krav om at skulle.

Når du bruger traumeforløsende lysterapi bevæger du dig dybt ind i grundlæggende traumer og opløser forbindelsen til traumet. Det betyder at klienten ikke længere er fastlåst af sin oplevelse og kan bevæge sig frit. Man kan stadigvæk huske sine oplevelser, med de er ikke længere blokerende for udvikling eller regenerering, hvad enten de er fysiske eller psykiske.

 

Det får du på kurset

  •  
  • På kurset lærer du teknikken “Traumeforløsende Lysterapi”, hvor du arbejder med lys og farver.

  • Du træner teknikkerne på og med dine medkursister.

  • Du får direkte supervision af underviser.

  • Har du efterfølgende lyst til at nurde mere med lys- og farver i dine behandlinger, ser vi også på, hvilke redskaber, der kan være nyttige at investere i.

 

Med i prisen er:

  • Kursus med undervisning og træning med direkte supervision fra 10 til 17.
  • Kaffe, te, snacks er inkluderet i prisen. Frokost medbringes eller købes i en af de mange caféer eller supermarked rundt om hjørnet.

  • Du får en manual, som du kan følge i dine efterfølgende behandlinger - og en start-up-kit med det mest nødvendige udstyr.

 

Om Underviser:  

Nina Schiøtz er Reg. Psykoterapeut MPF og efteruddannet i ChromoTherapy v/Daniel Asis og Raquel Solvey i 2017 og 2019. Læs mere om Nina i studiehåndbogen eller under fanen “undervisere”.

 

Hvorfor er traumeforløsende lysterapi så effektivt?  

Der er faktisk en teknisk forklaring på, hvorfor lysterapi er en effektiv behandlingsform!

Når lys og farver rammer vores hud, så reagerer vores nervesystem. Lys er nemlig fotoner, og når de rammer vores hud, så reagerer vores nervesystem som ved en blid berøring. Lyser du eksempelvis på armen, vil informationen løbe via dine nervetråde gennem din arm ind til din rygrad, hvilket også kaldes dit Central NerveSystem. Fra CNS løber informationen videre op gennem din hjernestamme, videre til din hjernebark og til dit limbiske system. På hjernebarken er hele din krop afbildet, og herfra vil kroppen opfatte smerte og reagere på behandling af smerte. Dit limbiske system er en samling af kirtler inde i midten af din hjerne, som regulerer dine hormoner og dermed også dit humør. Derfor kan lys påvirke både din fysiske krop og din sindstilstand. Lys og farver er fantastiske til at behandle både smerter i kroppen og traumer, hvis symptomer du oplever fx angst, stress, depression samt mange andre lidelser i din krop.

 

Andre former for behandlinger med lys  

Vinter- og sæson-betonet depressioner: Nogle studier har antydet at lysbehandling, specielt med brug af lyskasser som efterligner naturligt sollys, kan have en positiv effekt på humøret og lindre symptomer på depression, særlig sæsonafhængig depression.

Søvnforstyrrelser: lysbehandling kan anvendes til at regulere døgnrytmen og behandle søvnforstyrrelser som jetlag, søvnløshed og søvnfaseforstyrrelser.

Hudproblemer: visse hudproblemer som eksem og vitiligo er blevet foreslået som potentielle kandidater til lysbehandling. Fx kan småbåndet UBV-lys bruges til at behandle visse typer eksem.

 

Lys spiller også en vigtig rolle i mange livreddende behandlinger.
Her er nogle eksempler:

Fotodynamisk terapi (PDT): PDT bruger en kombination af lys og en fotosensibiliserende medicin til at ødelægge kræftceller eller bakterier. Fotosensibilisatoren aktiveres af lys af en bestemt bølgelængde, hvilket fører til dannelse af reaktive iltarter, der angriber og ødelægger de sygdomsfremkaldende celler.

Laserterapi: Laserterapi anvender en intensiv lysstråle af en bestemt bølgelængde til at behandle forskellige medicinske tilstande. Det kan omfatte fjernelse af hudlæsioner, behandling af øjensygdomme som grøn stær eller diabetisk retinopati og endovenøs laserbehandling af åreknuder.

Lyskardiografi: Lyskardiografi er en ikke-invasiv metode til at vurdere hjertefunktionen ved hjælp af lysdetektorer. Det bruger reflekteret lys fra hjertevævet til at måle ændringer i blodvolumen og pulsationer i forskellige dele af hjertet. Dette kan give vigtig information om hjertefunktionen og hjælpe med diagnosticering af hjertesygdomme.

Fototerapi: Fototerapi bruges til behandling af forskellige hudsygdomme som psoriasis, eksem og visse former for gulsot hos nyfødte. Det indebærer udsættelse af huden for specifikke bølgelængder af lys, normalt ultraviolet lys, enten ved hjælp af specielle lamper eller sollys, under kontrollerede betingelser.

Disse er blot nogle få eksempler på, hvordan lys bruges til livreddende behandlinger. Der er mange andre anvendelser af lys i medicinsk praksis, herunder billeddannelsesteknikker som fluorescensbilleddannelse og optisk koherenstomografi (OCT), der hjælper med diagnosticering og overvågning af forskellige sygdomme.

Det er stadig en “ung” behandlingsform, hvor der på verdensplan forskes i de mange nye spændende resultater.

Er du nysgerrig på flere behandlingsformer, hvor lys, lyd og farver indgår kan jeg anbefale, at du læser mere på International Light Association ILA’s hjemmeside.

Behandlingsformen, du lærer på dette kursus træder ikke i stedet for lægehjælp. Det er altid anbefalelsesværdigt at søge egen læge, hvis du har nogle af ovenstående symptomer.

Vil du vide mere om kurset er du altid velkommen til at kontakte os på kontor@stpt.dk

Vi glæder os til at se dig

 

DATOER

Kursus i lys- og farveterapi - med fokus på behandling af psykiske traumer

Dato: 4. maj 2024 - 10.00-17.00 (UDSOLGT)

Dato: 22. juni 2024 - 10.00 -17.00 (få ledige pladser)

Dato: 5. oktober 2024 - 10.00 -17.00 (ledige pladser)

Dato: 28. oktober 2024 - 10.00 -17.00 (ledige pladser) NB: afholdes i ØSTJYLLAND

Sted: STPT, Hellerupvej 10, baghuset 2. sal - 2900 Hellerup

Pris: 1.695,- (inkl. startup-kit)

Underviser: Nina Schiøtz, Reg.Psykoterapeut, MPF

 

Pil til top

Kontakt os for mere information

Tlf.: 70 60 30 21

Skolen For Traumeforløsende Psykoterapi

STPT er medlem og evalueret af FaDP - Foreningen af Danske Psykoterapeuter

Ring til os

Man-fre 8:00-9:30
(+45)  70 60 30 21

Send os en email

Adresse Sjælland

Hellerupvej 10
Baghuset 2. sal
2900 Hellerup

Adresse Jylland

Søndergade 11,
Assentoft
8960 Randers SØ

Pil til top